Aktuellt från Vardagens Kommunikationsakademi

Blogg och nyheter
Bli skicklig och trygg i att genomföra alla typer av samtal

Bli skicklig och trygg i att genomföra alla typer av samtal

Professionell samtalsträning, utbildning

Att vara ledare kan vara otroligt inspirerande men inte alltid helt lätt. En av de vanligaste utmaningarna är ”svåra samtal” med medarbetare. Ämnet för samtalet kan variera och vad som upplevs som svårt. Typiskt är att du känner ett obehag inför det. Det är mänskligt. Men som ledare behöver du ibland gå utanför din komfortzon och utmana dig själv.

Nu får du en möjlighet att träna med hjälp av oss som är professionella skådespelare och beteendevetare. Vi har trettio års erfarenhet av att ge exakt det psykologiska motstånd och stöd som behövs för att träningen ska ge effekt. Under trygga förhållanden och professionell handledning övar du.
Vi har färdiga case men du får också möjlighet att ta med egna exempel.

Genom kunskap i kommunikation och konkret träning så blir skicklig på att få ut det av samtalet som är ditt mål, med bibehållen respekt mellan dig och din samtalspartner. Nu erbjuder vi dig den möjligheten.
För dig som varit ledare länge eller av andra skäl känner dig trygg i dina samtal kan nu nå en nivå till i din skicklighet.

Earlybird – om du anmäler dig senast den 7 mars får du:
Bonus 1. 10 % rabatt på priset
Bonus 2. Vår online-utbildning i kommunikation, TA (Transaktionell Analys) Värde: 2 700 kr exkl moms.

Pris: 4900 kr (exkl moms)
Datum: 4 april 2019
Tid: 9.30-17.00
Plats: Vardagens Dramatiks kurscenter
Krukmakargatan 42, Stockholm
Anmälningsavgift: 1000 kr. (Återfås ej vid återbud)

OBS! Begränsat antal platser. Endast ett tillfälle under våren!
Den 4 april 2019

Välkommen!

Catharina Nasenius, Jörgen Danielsson, Peter Hellström, Päivi Paasioja

 

Anmäl dig idag!
Jag höll mitt beslut hemligt…

Jag höll mitt beslut hemligt…

När du ska ta nya steg i livet är det inte säkert att alla i din omgivning kommer jubla. Hur konstigt det än kan låta så bygger vissa relationer på att vi håller tillbaka varandra, men du kanske inte märker det förrän du möter deras tvivel när du berättar vad du tänker göra. Tvivel kan bli till direkt motstånd. När du vill något nytt, se till att du har åtminstone en person som stöttar dig.

Gör upp en strategi:
De personer som stöttar dig – håll kontakt – ta råd
De som motarbetar dig – prata så lite som möjligt om dina planer.

Undvik de som motarbetar dig, och om du inte kan det, så låt de personerna inte få nåt inflytande över ditt liv. Det är så lätt att falla in i gamla mönster för att få andras gillande.
När jag, för många år sen, fattade ett oerhört riskabelt och viktigt beslut i mitt liv, bestämde jag mig för en strategi. Jag höll min plan hemlig för de personer jag visste vars inställning kunde innebära en risk. De som delade mina värderingar och drömmar tog jag råd och hjälp av.
Det är inte andras normer och värderingar som ska styra ditt liv. Då blir du kvar där någon annan vill att du ska vara.

Höst och det som är viktigt i livet…

Det är äntligen höst och en fantastisk möjlighet att genomföra det du längtar efter. Inga krav på lyckad semester (nu är ju höstlovet avklarat också), tidningarna hetsar inte med bantningsråd för att vara snygg på stranden. Luften är underbart krispigt klar precis som dina tankar. Det är nu du kan koncentrera dig på det som är viktigt i livet.

Tänk så här:

Det finns alltid utrymme att göra något för att nå dit du längtar, oavsett om du vill förändra ditt liv eller putsa på din personliga utveckling:

  • Förbereda dig mentalt
  • ta reda på information du behöver
  • ta ett initiativ
Uppmärksamma varje framgång du gör

Uppmärksamma varje framgång du gör

En av mina kursdeltagare berättade att hon kämpat så länge för att nå ett mål men trots att hon gjorde mycket rätt så nådde hon inte ända fram. Det märkliga, sa hon, var att hon inte kände sig missnöjd. Hon lärde sig mycket på vägen och undrade om jag kunde känna igen mig i det.  Jag berättade att jag i nästan tio år har studerat kinesiska (mandarin). När jag började så var jag övertygad om att jag efter några år skulle prata flytande och där är jag sannerligen inte. Jag hade glömt en viktig sak. När du ska lyckas med lite mer komplicerade mål så gäller tre saker att tänka på:

  1. Du behöver ta reda på vilken kunskap som behövs för att nå ditt mål. 
  2. Fortsätta vara entusiastisk  
  3. Vara uthållig 

Efter tio år är jag fortfarande entusiastisk och uthållig. Men jag hade inte tagit reda på tillräckligt om mitt mål. Jag visste inte att varje ord har fem olika betydelser beroende på hur du betonar stavelserna och att tecknen kan ha upp till elva streck. Jag lägger ner tre timmar i veckan under ungefär 40 veckor per år på mina studier. Det gör sammanlagt 1200 timmar på tio år. Det är inte mycket. Om jag hade tagit reda på mer fakta innan jag började hade jag fått ha en annan strategi. Kom ihåg när du skapar dina strategier, ta reda på vad du behöver för att nå dit du längtar.  Jag känner ändå inte att jag misslyckats. Det är en härlig känsla när personalen på restaurangen i Hongkong inte kan ett enda ord engelska, jag är där med mina döttrar, och jag blir förstådd och vi får alla in den mat vi vill ha. Men framför allt, det är fortfarande roligt att kunna ett nytt ord och att förstå ännu ett tecken. 

Kursdeltagaren och jag är överens; ibland är själva resan lika mycket värd som målet.

Så kom ihåg att uppmärksamma varje framgång du gör på väg till det du längtar efter.

 

Betala lätt och kom igång snabbt!
Swisha direkt eller bankgiro

Enkelt! Lägg kursen i varukorgen, gå till kassan, fyll i dina uppgifter och Swisha direkt eller betala till bankgiro. Faktura/kvitto skickas genast till din e-postadress. Så snart du betalat får du din bokning eller dina inloggningsuppgifter.
Webbkursen är tydlig och enkel att använda.

Har du frågor? Varmt välkommen att kontakta oss!

E-post: info@vardagenskommunikationsakademi.se