”5 steg till ett Dreamteam”
– ledarskap för aktivt medarbetarskap

– Har du tänkt på vilka positiva effekter som följer av ett aktivt medarbetarskap och ett välfungerande team? För din del, som ledare, betyder det medarbetare som pratar med varandra istället för att komma in till dig och prata om varandra. Ett välfungerande team betyder medarbetare som tar ansvar för både relationsmiljö och arbetsresultat. Vilket innebär att de respekterar dig och varandra oavsett yrkestitel, kön eller etnicitet. Ett bra medarbetarskap ger ett team som tydligt ser sitt uppdrag, som höjer blicken ovanför arbetsuppgifterna och river ineffektiva revir. Människors arbetssituation är en central fråga för livskvalitet och samhällsutveckling, därför gör ledare som utvecklar medarbetarskap något gott för många människor. När vi lämnar jobbet för dagen möter vi andra människor, vår familj, vänner, grannar… Att vara på en arbetsplats där vi känner oss sedda och respekterade gör skillnad i livet. Hur vi mår smittar av sig.

 

Så här säger forskningen om ”Högpresterande team” – Dreamteam

• 20 % effektivare än andra team
• löser komplicerade arbetsuppgifter lättare
• respekterar varandra
• mår bra
• mindre risk för utbrändhet

 

Vad krävs av dig för att få ett aktivt medarbetarskap och leda ”5 steg till ett Dreamteam”?

Att du gillar människor i största allmänhet och har viljan att se dina medarbetare utvecklas och prestera. Att du har disciplin och entusiasm. Att du för egen del vill skapa ett framgångsrikt ledarskap.

 

Vad är resultatet?

Att du som ledare kan ägna dig åt verksamheten och framtiden istället för att lägga tid på oro och att lösa personkonflikter.

 

Om du är medarbetare men inte chef…

Ta chansen och bli ledare för utvecklingsarbetet i din arbetsgrupp. Du hjälper din chef och dig själv. Du förstår också vad du kan förvänta dig av en modern arbetsplats.

 

Men fungerar det verkligen…

… är det ändå inte personkemin som styr? Joo, när det saknas medvetna strategier hos dig som ledare.
… alla kan inte älska alla! Ingen behöver älska någon, det räcker med att man respekterar varandra.
… konflikter kommer alltid att finnas. Ja, sakkonflikter, men inte inflammerade personkonflikter.

 

Vägen dit

Det gäller att skifta fokus i ledarskapet, från att gälla din relation med medarbetarna till teamets inbördes styrkor. (Du slipper önska att du var psykolog för att klara ditt ledarskap.) Hur det går till? Med hjälp av kursen kompetensutvecklar du dig och dina medarbetare, med fokus på teamets uppdrag, arbetsuppgifter, kompetens, tillit, feedback och samarbete. Det är enkelt, inspirerande och logiskt. Dina medarbetare kommer att älska dig!

 

Jag ger dig verktygen

I ”5 Steg till ett Dreamteam” som är en komplett webbkurs / digital utbildning med filmade föreläsningar och illustrerande scener som du kan titta och lyssna på var och hur du vill; i dator, surfplatta eller mobiltelefon. Du tar stegen och gör allt i din egen ordning och takt. Har du ett litet team eller en stor avdelning? Spelar ingen roll! Du kommer att förändra er vardag och era liv.

 

Liveseminarium ingår

Som bonus blir du utan kostnad inbjuden till ett två dagars liveseminarium där du får personlig vägledning av mig och mitt team på Vardagens Dramatik.

 

Om mig

Jag har i mer än trettio år varit chef och tillsammans med mitt team studerat och undervisat i management, aktivt medarbetarskap och teambuildning. Jag har mött fler än 150 000 deltagare i seminarier över hela Sverige och har under 15 års tid regelbundet undervisat på ett av världens ledande ledarskapsinstitut. Deltagare vid dessa tillfällen var chefer från hela världen. Jag har skrivit ett antal böcker och givit tusentals interaktiva teaterföreställningar och workshops.

 

Varma hälsningar, Catharina Nasenius

Mer om webbkursen

I kursen ingår

• Föreläsningar och instruktioner i de fem stegen
• Scener där vi gestaltar situationer som highlightar området
• Verktyg som du direkt kan omsätta i din grupp
• Boken ”Det är först när du stannar upp som du är på väg – äventyret att leda sig själv och andra” som jag skrivit
• Inbjudan att delta i ett tvådagars liveseminarium
• Du har utan tidsbegränsning tillgång till kursen
• Nöjdkundgaranti – om du inte är nöjd med kursen så meddela oss inom två veckor så får du pengarna tillbaka och vi avslutar ditt deltagande

 

Så här tycker några som använder kursen

”På ett år från problemarbetsgrupp till pris för bästa arbetsgrupp.
”När jag klev in som platschef klev rakt in i elden… Man mådde mycket dåligt bland personalen och jag fick lägga mycket krut på att bygga förtroende och få dom att lyfta blicken! Vi lyckades tillsammans! Jag har använt mig av delar av Dreamteam i gruppen. Bland annat Tillit till kompetens och Tillit till person. Men framför allt har jag med mig Dreamteam-tänket i mitt dagliga arbete.
Nu uppkommer inte så stora saker längre utan mindre och vi agerar på dom direkt.
Tack för hjälpen att få mig och min personal att lyfta blicken.”
Eva Mårtensson

Hermods / Academedia

”Kan varmt rekommendera!”

Lena Karlsson

HR-chef, Apoteksgruppen

”Dreamteammodellen är verkligen ovanligt hands-on. Kul när man kan kombinera effektivitet med känsla!”

Elisabet Sundén Ingeström

Kanslichef, Partsrådet - Rådet för partsgemensamt stöd inom det statliga avtalsområdet

”Och resultatet var såå bra, medarbetarna upplever både god arbetsmiljö, god säkerhetsmedvetenhet på arbetsplatsen och god kommunikation med närmsta chef.”
Anna Modie

Enhetschef, Rehabiliteringsmedicinska kliniken Jönköping

”Avsnitten ger mig energi och lust att använda… För mig känns det som att du talar direkt till mig … exempel, övningar och frågor att reflektera över gör innehållet pedagogiskt och tydligt. Inspelningarna med scener gillar jag också… Att kunna använda de olika delarna som man själv vill…”
Marianne S Petersson

Agensus AB

Nöjd kund garanti

Vi har professionell kunskap och unik erfarenhet

Under tjugofem års tid

har vi utbildat 150.000 chefer och medarbetare

från 25 olika länder