Känner du dig stressad att hinna med allt och  pressad att lyckas?  Isåfall är du inte ensam. Se dig omkring på tunnelbanan, bussen på tåget. Vi försvinner ner i våra mobiler och kollar fb, Instagram, twitter … Vi tar hela tiden till oss ny information om privata upplevelser och stora händelser. Ger det ro i själen? Hur ska vi klara oss ifrån stressen när vi faktiskt har mål som vi vill uppnå!

Jag har mål och visioner, men jag vill må bra och lutar mig mot en av mina stora inspiratörer:

” Success is peace of mind attained only through self-satisfaction in knowing you made the effort to do the best of which you’re capable”

John Wooden

Citatet kommer från Coach John Wooden. Han var en legendarisk idrottscoach i USA. Hans filosofi har inspirerat många coacher. Han pratade aldrig med sitt team om att vinna. Ändå vann de historiska segrar. Han bad dem bara göra sitt bästa. Men han var bestämd i vad det innebar att göra sitt bästa. Han skapade en hel pyramid av vad som var viktigt att fokusera på. Några av de faktorer som är viktiga för att du ska kunna göra ditt allra bästa är:

  • Förbered dig ordentligt inför uppgiften

  • utveckla din skicklighet

  •  behåll din entusiasm

  • ha själv kontroll

  • jämför dig inte med andra

När du vet att du anstränger dig för att uppnå det du vill så får du ro i själen. Det innebär inte att du alltid kommer att lyckas. Misslyckanden ingår i livet, precis som både glädje och sorg. Men att se tillbaka på livet och konstatera att du aldrig försökte eller inte gjorde ditt bästa skapar besvikelse och i värsta fall bitterhet. Så jämför dig inte med andra, men gör det bästa du kan och känn ödmjukhet inför livet.

Med ro i själen kan vi göra vårt bästa för oss själva och andra.