Många köper min webbkurs ”5 steg till ett Dreamteam” och kommer också på seminarierna. De uppskattar verktygen och teorierna bakom. MEN jag vet att flera inte startar de nödvändiga mötena med sina arbetsgrupper! Varför?

Och vad är det som gör att så oändligt många enhetsmöten, avdelningsmöten, är ensidiga informationsmöten? Sammankomster som är tänkta att vara ett forum för samtal och utvecklande diskussioner istället består av att en chef informerar, ibland direkt läsande från ett papper?

Tidspress! Brist på resurser!

Kan säkert vara det sanna svaret i vissa fall. Men i de flesta fall stämmer det inte alls.

Vid ett av mina seminarier utbrast en chef ”men hur ska jag få min grupp att göra detta?” Jag skulle kunna omformulera frågan till: Hur ska jag våga leda?

Ett utav de största utmaningarna idag är rädslan för att leda. Nu menar jag inte att vifta med handen och peka ut riktningen och dela ut arbetsuppgifter. Jag menar att våga leda samtal och diskussioner. Att ange tidspress och resursbrist som orsak, är som att ange dålig kondition som skäl till att jag inte tränar. Det blir liksom lite bakvänt.

Jag är tvungen att gå till mig själv för att förstå. När har jag själv tvekat att leda? Svaret är enkelt; under perioder då jag tvivlat på mig själv och min egen förmåga.

Att leda sig själv och att leda andra hänger ihop, (därför döpte jag en av mina böcker till ”Äventyret att leda sig själv och andra”). Om du är chef och känner osäkerhet inför att leda din grupp är det en bra idé att ta tag i att leda dig själv;

dina drömmar, förstå psykologin bakom dina beslut, veta hur du kommer över osäkerhet och hittar trygghet i dig själv när du leder samtal med din grupp, ditt team.  Jag hoppas att du kan hitta verktygen i min webbkurs Extra Du – när du vill nå längre  

När du är beredd att leda din grupp, till ett tillstånd där alla strävar åt samma håll och respekterar varandra. Då föreslår jag  5 steg till ett Dreamteam  Resultatet blir en arbetsgrupp, team, som inte tar över men delar ledarskapet med dig.

Som tack för att du läser min blogg får du en rabattkupong till  5 steg till ett dreamteam

Skriv DREAMTEAM50 som rabattkod så får du 50% rabatt.

När du är chef och tvekar att leda är risken stor att en informell ledare tar över. När du privat inte vet hur du ska leda dig själv finns risken att du lägger ditt liv i någon annans händer.